Fedezd fel a petrezselymes gombamártás mennyei ízvilágát és tudd meg, hogyan készíthetsz tökéletesen krémes és illatos mártást, amely garantáltan feldobja a hétköznapi fogásokat és sült húsokat. Egyszerű recepttel és gyors elkészítési idővel a család kedvence lesz. Próbáld ki és fogadd az elismeréseket!
Hozzávalók: (3 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál finomliszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db vöröshagyma vagy lilahagyma
  • egy csokor petrezselyem apróra vágva

Elkészítési idő:45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Hagymát apró kockára vágjuk és étolajon megtiszteljük
  2. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd rárakjuk a dinsztelt hagymára.
  3. Tovább dinszteljük ezután sózzuk és borsozzuk, majd az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk.
  4. Lisztet és főzőtejszínt összekeverjük a gombához adjuk addig főzzük míg besűrűsödik.
  5. A petrezselymes gombamártáshoz adhatunk tésztát, bulgurt vagy rizst. A mártás kiváló sült húsokhoz és párolt zöldségekhez egyaránt. Grill ételek jó kiegészítőjeként is ajánljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading