A nyári grillszezonban igazán jól esik valami húsmentes, vegán harapnivaló. A Provence-i grillezett gombával egy nagyon finom és frissítő ételt fogyaszthatunk el.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 16 közepes méretű sampinyongomba (esetleg vargánya vagy laskagomba)
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál napraforgó étolaj
- néhány friss rozmaringlevél
- 1 teáskanál aprított kakukkfű
- 5 db zsályalevél, aprítva
- 1 morzsolt babérlevél
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát tisztítsd meg alaposan, itasd le a felesleges nedvességet konyhai papírtörlővel, és vedd ki a szárakat.
- A fokhagyma gerezdjeit törd fel apróra, és keverd el az étolajjal, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a zsályával és a babérlevéllel.
- Kenjük be a gombafejeket a 2. pontban elkészített fűszeres olajjal.
- Melegítsd fel a grillt, és a szár felőli oldalával felfelé tedd rá a gombákat sülni.
- 2-3 perc után fordítsd meg a gombákat, majd süsd további 2-3 percen keresztül.
- Az elkészült gombákat különféle grillezett zöldségekkel (padlizsán,cukkini) vagy rizzsel frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!