A mai vasárnapi ebédnek egy finom csirkemell ételt készítünk el tepsiben, melyet sajttal és friss csiperkegombával tesszük igazán szaftossá és egyedivé. A sajtos – gombás csirkemell igazán jó választás, ha gyors és finom ebédet kell készíteni a családnak. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 50 dkg friss csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só és őrölt feketebors ízlés szerint
  • kevés finom liszt, amibe csirkemellet forgatjuk
  • vaj a csirkemell átsütéséhez
  • étolaj
  • rozmaring

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint majd lisztbe forgatjuk.
  2. Felhevített vajon a csirkemellek mindkét oldalát átpirítjuk, majd félretesszük.
  3. Az apróra felkockázott vöröshagymát egy kevés étolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott gombát, és jól átpirítjuk.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a mustárt.
  5. A keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, és besűrítjük vele a ragut.
  6. A húst kivajazott sütőtálba tesszük, mindegyik tetejére teszünk a raguból, és megszórjuk félkemény reszelt sajttal.
  7. Melléteszünk néhány ág rozmaringot, majd 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading