A mai vasárnapi ebédnek egy finom csirkemell ételt készítünk el tepsiben, melyet sajttal és friss csiperkegombával tesszük igazán szaftossá és egyedivé. A sajtos – gombás csirkemell igazán jó választás, ha gyors és finom ebédet kell készíteni a családnak. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 50 dkg friss csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 20 dkg reszelt sajt
- só és őrölt feketebors ízlés szerint
- kevés finom liszt, amibe csirkemellet forgatjuk
- vaj a csirkemell átsütéséhez
- étolaj
- rozmaring
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint majd lisztbe forgatjuk.
- Felhevített vajon a csirkemellek mindkét oldalát átpirítjuk, majd félretesszük.
- Az apróra felkockázott vöröshagymát egy kevés étolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott gombát, és jól átpirítjuk.
- Ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a mustárt.
- A keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, és besűrítjük vele a ragut.
- A húst kivajazott sütőtálba tesszük, mindegyik tetejére teszünk a raguból, és megszórjuk félkemény reszelt sajttal.
- Melléteszünk néhány ág rozmaringot, majd 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- Petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!