A nyári grillszezon egyik finom fogása a grillezett gomba. Ezúttal egy zöldségekkel, tojással készült finom gombaételt készítünk. Ha szeretnéd tudni mi a titka a töltött grillezett gomba elkészítésének, akkor kattints a cikkre.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db grill vagy portobello gomba
  • 8 dkg friss baby spenót
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evÅ‘kanál olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen Å‘rölt feketebors
  • finomra vágott petrezselyem a díszítéshez

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint:Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombákat mossuk meg, a száraikat tőből szedjük ki, kaparjuk ki kissé a gombák belsejét, hogy minél több hely legyen a tölteléknek. A kikapart gombát és a gombaszárakat kockázzuk apróra.
  2. A gombákat tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le, a paradicsomokat is mossuk meg és vágjuk félbe.
  3. SerpenyÅ‘ben hevítsünk olajat és nyomón át törjük bele a fokhagymát, pirítsuk illatozásig. Dobjuk rá az apróra kockázott gombaszárat és a paradicsomot.Â
  4. Amikor a paradicsom kezd puhulni és kiengedi a levét, dobjuk rá a spenótot is és pároljuk meg.
  5. Sózzuk, borsozzuk, a keletkezett levet nagy lángon fÅ‘zzük el, de ne szárítsuk ki a ragut.Â
  6. A gombákat töltsük meg a spenótos raguval úgy, hogy a közepén egy kis fészek keletkezzen.
  7. Üssünk a gomba szár helyére 1-1 tojást, a sajtot reszeljük meg nagy lyukú reszelőn és egyenlően osszuk el a gombák tetején.
  8. Tegyük gombákat 190 °C-ra elÅ‘melegített sütÅ‘be. A sütési idÅ‘ attól függ, hogy ki hogyan szereti a tojást.Â
  9. Ha kész van a sütés a gombák tetejére frissen vágott petrezselymet szórunk. Frissen tálalva, melegen fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Loading