Ezúttal a méltán híres erdélyi konyha (amely bővelkedik a gombás ételekben) remekei közül próbálunk egyet. Most a tordai gombás tekercs volt terítéken. Nézzük is a receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 8 db tojás
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát és a hagymát megpucoljuk és megmossuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk
- A tojásfehérjéket habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ízlés szerint sózzuk.
- Összekeverjük vajjal kikent palacsintasütőben, 4 tojáslepényt, halványpirosra sütünk.
- A hagymát és gombát majd kevés vajban megpároljuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
- A masszát a kihűlt tojáslepényekre kenjük, majd szoros tekercseket készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
- A tekercset pecsenye mellé tálaljuk, de önálló ételként is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánunk!