A mai ebédünk előétele egy nagyon finom zalai, sertéshúsos gombaleves lesz, a zalai betyárleves. A finom és tartalmas levesünk nagyon jól esik egy téli vagy őszi napon. Próbáld ki ezt a finom zalai fogást, mely biztosan sokaknak ízleni fog.
Hozzávalók (4 személyre)

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 db gombakonzerv
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 l víz

Elkészítési idő:70 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Étolajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott sertéscombot. Eztán ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  2. Felengedjük más fél pohár (3 dl) vízzel, és félig puhára a húst.
  3. Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel.
  4. Amikor megfőtt az utolsó fázisban behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading