Ezúttal egy nem túl bonyolult, mégis nagyon finom gombás rakottast készítünk sertéshús és zöldbab felhasználásával, amely sütőben elkészítve kiváló fogás ebédre. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg sajt
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg zöldbab
  • 3 db tojás
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár búzaliszt
  • 1 bögre rizs
  • 1 db hagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál só
  • 2 kiskanál sütőpor
  • sütőpapír

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kefirt, a tojást, a sütőport és a sót, egy eléggé híg masszát kell kapnunk. 
  2. A rizst főzzük meg, a hagymát vágjuk fel apróra, majd dinszteljük meg a darált hússal együtt.
  3. A sajtot reszeljük le, a gombát és a zöldbabot mossuk meg, majd szeleteljük fel egyforma darabokra.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd a következő módon rakjuk bele az előkészített dolgokat: gomba, sajt, rizs, a megdinsztelt, hagymás darált hús és rá a zöldbab.
  5. A tetejére öntsük rá a tészta masszát (amit az 1. pontban elkészítettünk), majd tegyük be a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40 percig. 
  6. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd borítsuk rá egy tálcára úgy, hogy a gombás réteg legyen felül.
  7. Szeleteljük, majd melegen fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading