Ha egy ízletes és laktató fogásra vágysz, amely gyorsan elkészíthető, akkor a gombás pulykamellragu csavart tésztával tökéletes választás! Ez a recept nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, hanem a család minden tagjának kedvence lehet.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 60 dkg pulykamell
  • 25 dkg barna csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma (kb. 15 cm)
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 közepes db hegyes erÅ‘s paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál mustár ízlés szerint
  • 1 kávéskanál ételízesítÅ‘
  • Å‘rölt fekete bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 2 csapott evÅ‘kanál finomliszt
  • 2 evÅ‘kanál olívaolaj
  • 4 evÅ‘kanál olívaolaj (2 evÅ‘kanál a gomba, 2 evÅ‘kanál hús pirításához)
  • 3 dl víz
  • só ízlés szerint

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A leöblített, leitatott pulykahúst csíkokra felvágjuk.
  2. A póréhagymát és a paprikát karikázzuk, a fokhagymát kinyomjuk.
  3. Ezeket egy tálban összekeverjük a marináddal: olaj, mustár, só, bors, őrölt pirospaprika. Hűvös helyen hagyjuk összeérni a pulykahússal, min. 1 órán keresztül.
  4. A gombát mossuk meg alaposan, és ha barna héjú, akkor ne hámozzuk meg! Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel.Â
  5. 2 evőkanál olívaolajban pirítsuk meg a gombát, amíg a leve el nem fő.
  6. Sózzuk, borsozzuk, a durvára felaprított petrezselyemből szórjunk rá egy kicsit, majd tegyük félre.
  7. A marinált húst pirítsuk meg egy másik serpenyőben, kb. 2 evőkanál olívaolajon kb. 10 percig.
  8. Ekkor adjuk hozzá a maradék, durvára vágott petrezselymet, a pirított gombát, öntsük fel kb. 3 dl vízzel, szórjuk bele az ételízesítőt, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
  9. Ekkor szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük meg, és forraljuk össze kb. 5 percig.
  10. Frissen főtt csavart tésztával tálaljuk.

Loading