Ezúttal egy ízletes húsételt készítünk el, amit ünnepi alkalmakra is ajánlunk. A gombás és sonkás zsebes karaj az egyik legfinomabb töltött sertéshús és az elkészült étel vizuálisan is nagyon mutatós. Lássuk is a receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg sertés rövidkaraj
  • 3 db portobello gomba
  • 10 dkg feketeerdÅ‘ sonka
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evÅ‘kanál libazsír
  • flekken fűszerkeverék Ã­zlés szerint (grill fűszerkeverék)

Elkészítési idő: 120 perc

Nehézségi szint: Közepes (időigényes)

Elkészítés menete:

  1.  A sertéskarajt beirdaljuk, grillfűszerrel bekenjük, minimum 1 órát pácoljuk.
  2. A gombát vastagabb szeletekre vágjuk. Minden zsebbe tömünk belőle, amennyi belefér valamint 1-2 szelet sonkát is.
  3. A tetejét megkenjük a zsiradékkal. Mellétesszük a 4 cikkbe vágott vöröshagymát és héjastól az egész fej félbevágott fokhagymát. 1 dl vizet aláöntünk, a tetejére alufóliát teszünk.
  4. HÅ‘légkeveréses sütÅ‘ben kb. másfél óra alatt 180 °C puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve a saját levével locsolgatva pirosra sütjük.Â
  5. Ferdén vágva szeleteljük. Frissen tálaljuk. Köretként hasábburgonya, rizi-bizi és párolt is használható.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading