Ezúttal egy Ãzletes húsételt készÃtünk el, amit ünnepi alkalmakra is ajánlunk. A gombás és sonkás zsebes karaj az egyik legfinomabb töltött sertéshús és az elkészült étel vizuálisan is nagyon mutatós. Lássuk is a receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 3 db portobello gomba
- 10 dkg feketeerdő sonka
- 1 fej fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 evÅ‘kanál libazsÃr
- flekken fűszerkeverék Ãzlés szerint (grill fűszerkeverék)
ElkészÃtési idÅ‘: 120 perc
Nehézségi szint: Közepes (időigényes)
ElkészÃtés menete:
- A sertéskarajt beirdaljuk, grillfűszerrel bekenjük, minimum 1 órát pácoljuk.
- A gombát vastagabb szeletekre vágjuk. Minden zsebbe tömünk belőle, amennyi belefér valamint 1-2 szelet sonkát is.
- A tetejét megkenjük a zsiradékkal. Mellétesszük a 4 cikkbe vágott vöröshagymát és héjastól az egész fej félbevágott fokhagymát. 1 dl vizet aláöntünk, a tetejére alufóliát teszünk.
- HÅ‘légkeveréses sütÅ‘ben kb. másfél óra alatt 180 °C puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve a saját levével locsolgatva pirosra sütjük.Â
- Ferdén vágva szeleteljük. Frissen tálaljuk. Köretként hasábburgonya, rizi-bizi és párolt is használható.
Jó étvágyat kÃvánunk!
![]()
