A mai napon egy erdélyi ételt készítünk el. Egy nagyon kiadós és gazdagon fűszerezett egytálételt csinálunk, a tepsis hagymás gombát. Lássuk is ezt a magyaros receptet.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg egyforma, apró szemű gomba
  • 30 dkg egyforma nagyságú vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evÅ‘kanál liszt
  • 1 teáskanál piros fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál Å‘rölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg jó húsos füstölt szalonna
  • 1 evÅ‘kanál olaj a tepsihez

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.  Egy kis tepsit az olajjal kikenünk.Â
  2. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük
  3. Ezután a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé.Â
  4. A megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntjük.
  5. Végül a nagyon vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát teszünk az étel tetejére.
  6. Előmelegített, forró sütőbe tolva 25-30 percig közepes lángon sütjük.
  7. Akkor kész, ha szalonnából ropogós pörc válik.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading