A gombaleves, az egy nagyon egészséges előétel, ami számos alapanyagból készül és sokféle leves-variáció létezik ebből a finom alapanyagból. Ezúttal egy szubjektív listát készítettünk a szerintünk legfinomabb gombás levesekről. Lássuk is a listát!
Kakukkfüves gombakrémleves pirított gombával

Egy különleges és ízletes forró leves igazán jól esik egy esős vagy hideg napon a kakukkfűvel készült gombakrémleves, melyet pirított gombával az igazi. Próbáld ki, nem fogsz csalódni! Tovább a recepthez
Bakonyi betyárleves

Egy igazi magyaros leves, a bakonyi betyárleves mely sertéshússal, szalonnával és fűszerpaprikával önmagában is nagyon tápláló fogás. A különféle zöldség és gomba hozzáadása megspékelve csipetkével egyedi ízvilágot kölcsönöz. Tovább a recepthez
Legényfogó leves

A legényfogó levesnek nincs kőbe vésett receptje, ahány ház, annyi szokás. Ezúttal egy nagyon finom verziót ajánlunk sok hússal és zöldséggel. Próbáljuk ki! Tovább a recepthez
Tejfölös vargányaleves

A kissé savanyú vargányaleves forrón tálalva nagyon finom előétel a hideg őszi-téli időszakban. Elkészítése nem bonyolult, tejföllel és liszttel besűrítve igazán laktató fogás. Tovább a recepthez
Kulajda leves

Ebédre nagyon ajánlunk egy finom dél-csehországi zöldfűszeres gombalevest, a kulajda levest. Sűrű, világos színű leves, amelynek az erdei gomba adja jellegzetes, intenzív ízét és illatát. Tovább a recepthez
![]()
